Etableringsgebyr

Alle forbrukslån ilegger sine kunder med et gebyr for å starte opp engasjementet. Det betyr ikke at alle banker ilegger gebyrer med en sum. Det vanlige er fra 0 kroner til et par tusen kroner. Det betyr med andre ord at noen ikke gidder å legge dette gebyret på lånet, mens andre liker å legge dette på lånet.

Termingebyr
Hvis din bank ikke legger på etableringsgebyr på lånet så legger de nok ganske sikkert på et termingebyr. Det finnes mange forskjellige måter dette kan legges, og med forskjellige beløp. Det koster noen kroner til et par hundre. Det kan fort bli litt penger. Denne kostnaden reflekterer den administrative kostnaden med å passe på at pengene kommer inn og at de blir ført på riktig måte i bankens systemer.

Samlet vurdering
Det finnes mange forskjellige aspekter av lån. Det viktigste med vurderingen av disse faktorene er at du velger det som funker best for deg. Du kan velge noe som passer når det kommer til beløp av hele lånet, eller noe som passer med tanke på det månedlige beløpet du må betale tilbake.